Responsive Joomla Templates by BlueHost Coupon

Dia internacional de la dansa

Categoria pare: Contingut fixe Es va publicar el dimecres, 20 agost 2008

L’Esbart Sabadell Dansaire és una entitat cultural sense ànim de lucre que té com a finalitat la recerca, l’ensenyament i la difusió de la dansa folklòrica catalana. Però, com en qualsevol entitat, aquesta no és l’única activitat que porta a terme.

 

D’entre les moltes activitats que organitza, n’hi ha una que, per la seva transcendència i ressó, cal remarcar. Es tracta de la Celebració del Dia Internacional de la Dansa. Arreu del món el dia 29 d'abril es celebra el Dia Internacional de la Dansa instaurat per la UNESCO des de 1988, que coincideix amb l'aniversari del naixement del gran renovador i teòric de la dansa Jean Georges Noverre (1727-1810). Es fan actes per a celebrar que la dansa és un llenguatge universal, símbol de les diferents cultures i considerat un símbol de pau.

 

L’Esbart Sabadell Dansaire organitza els actes de celebració d’aquesta diada a Sabadell des de l'any 1998,  amb la participació de centres de dansa, grups folklòrics i entitats vinculades amb la dansa. Aquests actes,que es celebren el cap de setmana proper al 29 d'abril, han anat variant al llarg dels anys però sempre han mantingut el mateix esperit: acostar la dansa a la Ciutat. Actualment, els actes principals són:

 

- Mostra de dansa: És l’acte principal i es celebra el diumenge, matí i tarda, i compta amb la participació   d’escoles de dansa, grups folklòrics i entitats vinculades a la dansa. Es tracta d'un espectacle on es combinen els diferents estils de dansa i on cada escola o grup de dansa té un espai propi. En aquest acte es llegeix el missatge del Dia Internacional de la Dansa que la UNESCO encarrega cada any a una figura rellevant del món de la dansa.

 

 

- Gala de dansa clàssica: El dissabte a la nit, al teatre Principal, les escoles de dansa presenten un espectacle de dansa clàssica amb coreografies de repertori que han estat escollides per un jurat que n'ha valorat l'execució i la interpretació.

 

Podeu trobar més informació del Dia Internacional de la Dansa 2018 en aquest enllaç.